KDV - Tagung 2020

 

 

IZBORNA SKUPŠTINA

HRVATSKOG DRUŠTVA UČITELJA I PROFESORA NJEMAČKOG JEZIKA 24.10. 2020.

I KANDIDATURA ZA PREDSJEDNIŠTVO DRUŠTVA

od 01. rujna do 01. listopada 2020.

 

Poštovane postojeće i buduće članice i članovi Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika,

kao što smo najavili na skupu u Poreču, 2020. godina je izborna godina za naše Društvo. No, s obzirom na već objavljenu obavijest o tome da ove godine zbog korona virusa i posebnih mjera nećemo moći održati redoviti godišnji skup i izborna se skupština mora održati u novim drugačijim okolnostima.

Pročitaj više...

                                                                                           

                                                  

 

                                                                                       KDV-Tagung 2020 / Online-Fortbildung                                                            

                            Godišnji skup Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika / online stručno usavršavanje

 

 

 

Poštovane kolegice i kolege,

 

s obzirom na neizvjesnu situaciju s kojom smo suočeni uslijed pandemije korona virusa Predsjedništvo Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika pokušalo je maksimalno odgoditi konačnu odluku o godišnjem skupu Društva 2020. godine. Budući da se posljednjih tjedana situacija u vrlo kratkom vremenu mijenjala u pozitivnom pa potom u negativnom smjeru, nije moguće ni srednjoročno ni dugoročno planiranje.

 

Vaše zdravlje i dobrobit apsolutni su prioritet u svakom daljnjem planiranju. Budući da u Organizacijskom odboru Društva ne možemo predvidjeti kako će situacija izgledati u listopadu, hoće li biti ograničenja s obzirom na mogućnost putovanja i broj osoba na javnim događanjima, Predsjedništvo Društva je na online sjednici u petak 24. 07. 2020. odlučilo da se ove godine ne može održati godišnji skup na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, kao što je prvobitno bilo planirano.

 

No, želimo svima nama ponuditi mogućnost da se vidimo i sudjelujemo u online stručnom usavršavanju. Stoga će u subotu, 24. listopada

2020. u 17 sati biti organiziran online skup Društva. O detaljima skupa: referenti, teme i trajanje bit ćete detaljno obaviješteni početkom rujna. Online skup će za članove Društva u drugom dijelu obuhvatiti i održavanje godišnje skupštine.

 

Izuzetno nam je žao da nakon 27 godina tradicije ove godine nije moguće organizirati naš godišnji skup u obliku klasične konferencije. No, u sadašnjem se trenutku u svim područjima života moramo prilagoditi novonastaloj situaciji i paziti na zdravlje i sigurnost svih ljudi.

 

  

U tom smislu želimo vama i vašim obiteljima ugodno ljeto ispunjeno zdravljem i odmorom te vas srdačno pozdravljamo,

 

Predsjedništvo Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika i predsjednica

dr. sc. Irena Horvatić Bilić

Sehr geehrte Kolleginnen und Kollegen,

 

vor dem Hintergrund der ungewissen Situation aufgrund der Corona-Pandemie hat der KDV-Vorstand versucht, möglichst lange mit einer endgültigen Entscheidung über die KDV-Jahrestagung  2020 abzuwarten. Da sich in den letzten Wochen die Situation in sehr kurzer Zeit zum Positiven und dann wieder zum Negativen geändert hat, ist weder mittel- noch langfristige Planung  möglich.

 

Ihre Gesundheit und Ihr Wohlergehen sind eine absolute Priorität bei jeder weiteren Planung. Da wir im KDV-Organisationsteam nicht voraussehen können, wie die Situation im Oktober aussehen wird, ob es Einschränkungen der Reisemöglichkeiten oder im Hinblick auf die Zahl der Personen bei öffentlichen Veranstaltungen geben wird, hat der Vorstand am Freitag, dem 24. 07. 2020 in einer Online-Sitzung entschieden, dass dieses Jahr keine Jahrestagung, wie ursprünglich geplant, an der Philosophischen Fakultät in Zagreb stattfinden kann.

Wir möchten uns allen jedoch eine Möglichkeit zum Wiedersehen und zur kurzen Online-Fortbildung bieten, daher wird am Samstag, dem 24. Oktober 2020 um 17 Uhr eine KDV-Veranstaltung  online organisiert. Über Details der Veranstaltung: Beitragende,  Themen und Dauer erfahren Sie mehr Anfang September. Die online Veranstaltung wird im zweiten Teil für KDV-Mitglieder auch die Jahresversammlung umfassen.

Wir bedauern sehr, dass nach einer 27-jährigen Tradition dieses Jahr keine klassische Tagung organisiert werden kann. Im jetzigen Moment gilt es aber in allen Lebensbereichen, sich der Situation anzupassen und auf die Gesundheit und Sicherheit aller Menschen zu achten.

 

In diesem Sinne wünschen wir Ihnen und Ihren Familien einen gesunden und erholsamen Sommer und verbleiben mit herzlichen Grüßen

 

KDV-Vorstand und Präsidentin

Dr. Irena Horvatić Bilić

 

 

 

Bitte eine E-Mail-Adresse für das Benutzerkonto eingeben. Ein Bestätigungscode wird dann an diese verschickt. Sobald der Code vorliegt, kann ein neues Passwort für das Benutzerkonto festgelegt werden.

IDT Wien

 
 
 

Liebe Kolleginnen und Kollegen,

in der Hoffnung, dass es allen trotz der schwierigen Lage gut geht, möchten wir in die Zukunft blicken und an ein wichtiges DaF-Ereignis 2021 erinnern.

Heute, am 01. April beginnt die Registrierung zur IDT 2021 in Wien sowie die Möglichkeit, ein Abstract einzureichen (01.04.2020 bis 15.09.2020). Nähere Informationen hierzu können Sie der IDT-Website unter http://www.idt-2021.at/ entnehmen.

Alles erdenklich Gute wünscht Ihnen

Ihr KDV

 

 
 

UPISI U 1. RAZRED

ODABIR STRANOG JEZIKA  - Angažirajmo se!

 

VAŽAN ARGUMENT u pregovorima o odabiru jezika prilikom upisa

 

Podsjećamo na pismo koje je ministrica Divjak uputila prošle godine 12. lipnja 2019. svim ravnateljima OŠ i SŠ apelirajući da ulože dodatne napore za poticanje sveobuhvatnog pristupa učenju jezika, a temeljem Preporuke Vijeća Europske unije.

U pismu ministrica među ostalim poziva da se nastavnicima SJ omogući komunikacija s roditeljima i prenošenje informacija o vrijednostima učenja određenog jezika. Dakle nikakvo Upisno povjerenstvo, a ni sam ravnatelj ne bi trebao onemogućiti da se svi uključimo u upisni postupak i informiranje roditelja o prednostima učenja njemačkoga.

I ove se godine možemo pozvati na navedeno pismo, a obavještavamo vas da je KDV u komunikaciji sa savjetnicom ministrice Ivanom Franić više puta apelirao da se ministrica i ove godine obrati ravnateljima.

Sretno! Budimo ustrajni!

Vaš KDV

 

Pismo ministrice - PREPORUKE VIJEĆA EUROPE

 

Poštovane kolegice i kolege, 

u ovim izvanrednim okolnostima započeo je ili se već intenzivno priprema upis učenika u prvi razred osnovne škole. To je trenutak kad se donosi odluka i o odabiru prvoga stranog jezika. Kao i proteklih godina Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika imalo je velike planove vezano za sastanke s ravnateljima, medijsku prisutnost i ostale aktivnosti vezane za promociju višejezičnosti s njemačkim koja počinje odabirom njemačkoga kao prvoga stranog jezika. S obzirom na pandemiju svima nam se suzio djelokrug mogućih aktivnosti. No, pripremljeno je novo izdanje brošure Njemački otvara mnoga vrata, u nakladi od 5000 komada, u potpunosti financirano sredstvima Društva.

 

Unatoč otežanim okolnostima, ove je godine važnije nego ikada da se angažirate u postupku upisa jer uvođenje informatike kao izbornog predmeta od 1. – 4.  razreda osnovne škole, postaje u određenoj mjeri konkurencija njemačkome kao izbornom predmetu od 4. razreda pa je i iz tog razloga potrebno još više se založiti za porast broja učenika koji odabiru njemački kao prvi strani jezik.

 

No, ne smijemo zanemariti ni komunikaciju s učenicima 3. razreda koji se odlučuju za njemački kao izborni predmet od 4. razreda. Brošuru i društvene mreže svakako rabite i za tu ciljnu skupinu.

 

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika stoji vam na raspolaganju za svaki oblik podrške koji je u našoj moći. Zovite, pišite, naručite brošure. Najbrže putem sljedećih kontakata: 091 180 5613 ili elektroničkom poštom na irena.horvatic.bilic@pravo.hr.

 

Više

Brošua KDV 2020

Upitnik - Učenje stranog jezika od 1.razreda osnovne škole

 

 

 IZBORNA SKUPŠTINA KDV-a  2020.  

– ROK ZA KANDIDATURU ČLANOVA PREDSJEDNIŠTVA   odgađa se

 

Poštovane kolegice i kolege,

prije svega se nadamo da ste svi dobro i da ste pronašli svatko svoj način funkcioniranja u novoj svakodnevnici kako privatnoj tako i nastavnoj. S obzirom na novonastale okolnosti gotovo je nemoguće bilo što sa sigurnošću planirati pa tako i naš ovogodišnji skup koji ove godine uključuje održavanje izborne skupštine i formiranje novog Predsjedništva Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika.

Na skupštini održanoj na prošlom skupu u studenom 2019. u Poreču odlučeno je da će rok za kandidaturu članova novog Predsjedništva biti 10. svibnja 2020. godine do 24 sata. S obzirom na trenutne okolnosti i nemogućnost planiranja daljnjih aktivnosti Društva za 2020. godinu, 01. svibnja u 20 h održana je izvanredna online sjednica Predsjedništva na kojoj je odlučeno da se rok za kandidaturu članova novog Predsjedništva odgađa do daljnjega.

Svi se nadamo povoljnom daljnjem razvoju situacije koja bi omogućila da se naš godišnji skup, a u sklopu njega i izborna skupština, održi kao što je planirano od 23. – 25. listopada 2020.  na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Učinit ćemo sve da vas redovito dalje obavještavamo o eventualnim novim rokovima i odlukama.

Želimo vama, vašim obiteljima, djeci i mladima s kojima radite svako dobro i srdačno vas pozdravljamo,

 

U ime Predsjedništva

HRVATSKOG DRUŠTVA UČITELJA

I PROFESORA NJEMAČKOG JEZIKA

Dr. sc. Irena Horvatić Bilić

 

ÜBER UNS

AKTUELLES

Error: No articles to display

Log in